Emmen en VVV op de schop, noodtoestand ADO: zo staan de degradanten ervoor

Emmen en VVV op de schop, noodtoestand ADO: zo staan de degradanten ervoor

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 16:00di 27-07-2021 om 16:00

Laatste update: dinsdag 27 juli 2021 om 16:15di 27-07-2021 om 16:15

FC Emmen, VVV-Venlo en ADO Den Haag maken zich op voor in elk geval één seizoen op het tweede niveau. Waar de clubs uit Drenthe en Limburg zeer actief zijn op de transfermarkt, wordt het intern maar niet rustig in Den Haag. VoetbalPrimeur licht de drie degradanten uit.

Bedrijvigheid in Emmen
Op de Oude Meerdijk zit men niet stil: Dick Lukkien en zijn technische staf verwelkomden al veertien (!) nieuwelingen op De Oude Meerdijk. De eerste, Oussama El Azzouzi, tekende al vrij snel na de degradatie. Na hem volgden de versterkingen zich in rap tempo op.

Met drie nieuwe goalies heeft FC Emmen het keepersbestand al compleet: Michael Brouwer, Indy Groothuizen en Kyan van Dorp zijn de nieuwelingen onder de lat. De Drenthe defensie heeft ook een make-over gekregen met Jeff Hardeveld, Jeroen Veldmate, Leonel Miguel en de Fransman Arnaud Luzayadio. En middenvelders Teun Bijleveld, Peter van Ooijen en Azzedine Toufique krijgen de zware taak om Sergio Peña, die voor een vertrek staat, te vervangen.

Is het vertrek van clubtopscorer Michael de Leeuw, Paul Gladon en Marko Kolar dan wel opgevangen? Voorin heeft FC Emmen in elk geval de 23-jarige Jeredy Hilterman gecontracteerd, die veel scoorde voor Jong FC Utrecht. Daarnaast shopte de club in Finland: de multi-inzetbare Jasin-Amin Assehnoun kwam over van FC Lathi.

Oefenduels FC Emmen
VfL Germania Laar - FC Emmen 0-4
Jong Ajax - FC Emmen 1-4
Rot-Weiss Essen - FC Emmen 0-3
FC Emmen - Heracles Almelo 4-1

Rumoer in Den Haag
Bij ADO ging het lange tijd niet over in- en uitgaande transfers: nog altijd is de club niet overgenomen, wat grote problemen oplevert. United Vansen, de Chinese eigenaar, had Het Haags Collectief op het oog om de club over te nemen, maar zij haakten af. De situatie is nog altijd nijpend.

Eind vorige week kwam het stadsbestuur van Den Haag met een tijdelijk redding, om te voorkomen dat het doek valt voor ADO. Met een lening van 500 duizend euro moet de club de komende tijd zien te overbruggen. Voor 31 augustus moet ADO écht een nieuwe eigenaar hebben gevonden.

Ondanks de interne problemen, gaat alles op en rondom het veld natuurlijk gewoon verder. Door de financiële onzekerheid deed de club nog geen aankopen, al kwamen Sem Steijn en Cain Seedorf over uit de O21.

Met Milan van Ewijk (sc Heerenveen) vertrok de beste speler van het voorbije rampseizoen uit Den Haag. Verder zag ADO enkel spelers transfervrij vertrekken. Shaquille Pinas, Martin Fraisl, Danny Bakker, Michiel Kramer, Kees de Boer en Pascu liepen allemaal door de uitgang, zonder dat de kassa rinkelde.

Oefenduels ADO Den Haag
CASA Academy - ADO Den Haag 1-2
Laakkwartier - ADO Den Haag 0-11
AZ - ADO Den Haag 3-0
ADO Den Haag - FC Twente 2-4

Leegloop in Venlo
VVV gaat wél als de brandweer op de transfermarkt. Vrijwel het hele elftal is al op de schop gegaan voor het seizoen over anderhalve week begint. Roy Gelmi was onlangs de zeventiende speler die de deuren van De Koel definitief achter zich sloot. Daarvoor zagen de Limburgers Vito van Crooij en Thorsten Kirschbaum transfervrij vertrekken naar respectievelijk Sparta en Jahn Regensburg.

VVV-Venlo liet daarnaast Arjan Swinkels, Christian Kum, Steffen Schäfer, Lukas Schmitz, Nezar S'rifi, Joshua John, Torino Hunte en Jafar Arias uitkijken naar een nieuwe club. Geen van allen heeft intussen alweer onderdak gevonden. De vijf gehuurde spelers van het afgelopen seizoen zijn allen teruggekeerd bij hun club.

Tot dusver arriveerden er zeven nieuwelingen in Venlo. Limburger Joeri Schroijen komt over uit van AO Xhanti, dat speelt op het tweede niveau van Griekenland. Naast hem bewandelden Kees de Boer, Lukas Zima, Sven Braken, Brian Koglin, Yannick Leliendal en Mitchell van Rooijen de weg naar Venlo.

Braken zal Giorgos Giakoumakis moeten doen vergeten in Venlo. Ondanks het feit dat de Griek nog altijd onder contract staat in De Koel, ligt het niet voor de hand dat hij komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief is. Zelf gaf hij recent al aan dat er transfernieuws aan zit te komen. De Griekse topscorer van het afgelopen Eredivisie-seizoen staat op de radar bij Feyenoord, al vraagt VVV de hoofdprijs.

Oefenduels VVV-Venlo
SV Venray - VVV-Venlo 0-4
VVV-Venlo - UNA 2-0
SV Straelen - VVV-Venlo 2-2
VVV-Venlo - Helmond Sport 1-4

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws