Frans enthousiasme rond Bosz: 'Ajax-voetbal slaat hier enorm aan'

Frans enthousiasme rond Bosz: 'Ajax-voetbal slaat hier enorm aan'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 12:00wo 28-07-2021 om 12:00

De aanstelling van Peter Bosz bij Olympique Lyon is in Frankrijk met gejuich ontvangen. De Nederlandse trainer staat voor aanvallend voetbal en volgers van de Ligue 1 kijken uit naar de wedstrijden van zijn ploeg. VoetbalPrimeur peilde de stemming.

Franse fans hebben hoge verwachtingen van OL onder Bosz. Men is de halve finalewedstrijden in de Europa League van 2016/2017 tegen Ajax nog niet vergeten en daarnaast is er sprake van een trendbreuk. "De typische Franse coach is saai en als er dan een buitenlander komt, spreekt daar ambitie uit", zegt Antoine Maumon de Longevialle, journalist van het gerenommeerde L'Équipe, tegen deze website. "De verwachtingen van trainers uit het buitenland zijn daardoor ook altijd hoger. Er worden opwindende dingen verwacht."

Het aanvallende voetbal spreekt de voetbalvolgers in Frankrijk enorm aan en L'Équipe deelde alvast wat men in Lyon van Bosz kan verwachten. "We hebben zijn stijl al beschreven als een ambitieuze en aanvallende speelwijze met veel risico. In Frankrijk slaat het feit dat hij 'Ajax-voetbal' wil spelen enorm aan. Johan Cruijff en zijn filosofie zijn heel groot en dus zijn we ontzettend benieuwd of Bosz dat ook met Lyon kan bewerkstelligen."

Er is wel sprake van druk in het Groupama Stadium. Vorig seizoen werd de club ondanks de doelpunten van Memphis Depay vierde in de Ligue 1 en liep het daarmee deelname aan de Champions League mis. Nog een keer falen is volgens de Franse journalist geen optie. "Ze zijn heel ambitieus en willen koste wat het kost voorkomen dat ze nog een keer in een lager Europees toernooi uitkomen. Dat mag echt niet nog een keer gebeuren en die druk staat er wel degelijk op."

De opgave bij Lyon is om meerdere redenen niet gemakkelijk. President Jean-Michel Aulas en directeur voetbalzaken Juninho hebben veel te zeggen en in dat spanningsveld moet Bosz zien te werken. "Het is gebleken dat het moeilijk is om een plek te vinden tussen die twee", zegt Maumon de Longevialle. "Qua transfers heeft de trainer bij Lyon weinig te zeggen en hij moet het doen met wat hij krijgt van bovenaf. Dat heeft Rudi Garcia, de vorige trainer, zelfs kapotgemaakt. Ik ben benieuwd hoe Bosz zich daarin gaat redden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws