Moeilijk besluit om Linz te verlaten: 'Feyenoord heeft me extreem overtuigd'

27 juli om 21:09
Laatste update: 27 juli om 21:58

Feyenoord heeft de nieuwe aanwinst Gernot Trauner 'overgehaald' om naar Nederland te komen. De 29-jarige centrumverdediger trainde dinsdag voor het eerst mee met de Rotterdammers en is blij met zijn keuze voor Feyenoord.

Trauner, die overkwam van het Oostenrijkse LASK Linz, is enthousiast over zijn eerste dag bij Feyenoord. "De club heeft me extreem overtuigd", laat hij weten in gesprek met de NOS. "Dit was voor mij misschien de laatste kans om nog naar het buitenland te gaan en een ander soort voetbal te leren kennen."

Toch was het een lastige beslissing voor de Oostenrijker om LASK te verlaten. "Het is me natuurlijk niet licht gevallen. Ik verlaat mijn huis, mijn vrienden en familie, maar we hebben het zorgvuldig besproken en afgewogen."

Dinsdag stond Trauner voor het eerst op het trainingsveld. "Ik was blij dat ik eindelijk weer het veld op kon", blikt de verdediger terug op zijn eerste dag in Rotterdamse dienst. "Het is me zeer goed bevallen."

Wanneer Feyenoord het donderdagavond in de return tegen FC Drita opneemt, is Trauner nog niet van de partij. Feyenoord speelde vorige week in Kosovo met 0-0 gelijk en moet het karwei in de eigen Kuip donderdag afmaken om uitzicht te houden op Europees voetbal.