Feyenoord-aankoop Trauner kijkt ogen uit: 'Dit is een compleet andere wereld'

27 juli om 14:37

Gernot Trauner staat dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij Feyenoord. De centrale verdediger uit Oostenrijk kijkt er naar uit om wedstrijden te spelen volgens 'het Hollandse School-principe'.

Trauner vindt het fijn dat hij na een hectische week op het veld staat. "Ik ben blij dat ik in Rotterdam ben. Het is een grote eer voor mij om voor Feyenoord te spelen", vertelt hij aanĀ RTV Rijnmond. Hij staat er positief in. "Ik heb gezien wat voor individuele kwaliteit we in huis hebben, dus ik denk dat het een heel mooi seizoen kan worden."

Een van de redenen om naar Rotterdam-Zuid te komen, is volgens Trauner de methode van trainer Arne Slot. Bij zijn vorige club LASK Linz was hij al gewend om hoog druk te zetten, maar in Nederland wil hij dat verder ontwikkelen. "Ik houd van de speelstijl, met hier natuurlijk meer balbezit volgens de Hollandse School. Dat ligt mij ook."

Behoudens de overeenkomsten in spelopvatting ziet Trauner ook gelijk verschillen met Oostenrijk en Nederland. "De mensen zijn hier gek van voetbal. Je ziet ze door de stad lopen met Feyenoord-shirts. Dat is een compleet andere wereld als Oostenrijk. Dit is me hier wel goed bevallen."