Ajax is Antony langer kwijt door Olympische doelpuntenlawine Richarlison

Ajax is Antony langer kwijt door Olympische doelpuntenlawine Richarlison

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 12:34wo 28-07-2021 om 12:34

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 12:53wo 28-07-2021 om 12:53

Ajax moet Antony langer missen. De 21-jarige aanvaller heeft zich woensdag met Brazilië geplaatst voor de kwartfinale van de Olympische Spelen.

Brazilië won in het Japanse Saitama met 3-1 van Saudi-Arabië. Everton-aanvaller Richarlison was de grote man met twee goals, waarmee hij zijn doelpuntentotaal op de Olympische Spelen opvijzelde naar vijf. Matheus Cunha opende na een kwartier de score, terwijl Abdulelah Al-Amri scoorde voor de Saudi's.

Antony werd in de rust gewisseld voor Malcom, maar het zullen niet zijn laatste Olympische minuten zijn geweest: na zeven punten uit drie groepswedstrijden staat Brazilië in de kwartfinale, waarin Australië of eeuwige rivaal Argentinië de tegenstander zal zijn.

Duitsland, op de vorige Olympische Spelen nog verliezend finalist, moet naar huis na een gelijkspel tegen Ivoorkust (1-1). In de 67ste minuut maakte de Duitser Benjamin Henrichs een eigen goal, waarna Eduard Löwen vijf minuten de gelijkmaker produceerde uit een vrije trap, maar de vereiste overwinning op Ivoorkust kwam er niet meer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws