NAC Breda haalt statement van website: 'Excuses, dit had niet gemogen'

NAC Breda haalt statement van website: 'Excuses, dit had niet gemogen'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 17:48wo 28-07-2021 om 17:48

NAC Breda heeft verkeerd gehandeld na het vertrek van coach Maurice Steijn. Dat erkent algemeen directeur Mattijs Manders, die het boetekleed aantrekt voor het omstreden persbericht dat vorige maand werd verstuurd.

In de ronkende verklaring uitte NAC onder meer felle kritiek op BN DeStem. De regionale krant werd leugens en vuilspuiterij verweten. Ook het 'ultimatum' van de fans werd gehekeld. De achterban kondigde 'gepaste acties' aan als Steijn niet zou opstappen. Manders concludeert nu dat de club zich in 'een achtbaan bevond waarin de emotie soms de overhand nam'.

'Naar aanleiding van het ultimatum is er onder druk een persbericht gestuurd over het vertrek van de trainer, die door de emoties van het moment niet de juiste toonzetting had. Dit heeft geleid tot verkeerde conclusies. Het persbericht was vanzelfsprekend niet bedoeld om goedwillende en trouwe supporters te raken', schrijft de directeur op de clubsite.

'Echter, goedwillende supporters hebben niet de volledige controle over de kwaadwillende', vervolgt Manders. 'Er hoeft maar één andersdenkende tussen te zitten die andere gedachten gaat krijgen. Daarnaast kan het niet zo zijn dat een club geregeerd wordt door ultimatums. Mensen die dagelijks werken voor de club moeten zich te allen tijde veilig kunnen voelen. De directie beslist over het wel of niet aanblijven van haar medewerkers. Dit moeten supporters op hun beurt begrijpen.'

Manders kreeg echter mee dat de kritiek fors was op het statement van NAC. 'Nu we enige tijd verder zijn en de emotie is gezakt moet ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik deze begrijp. Met dit bericht wil ik graag aan iedereen die NAC een warm hart toedraagt excuses maken voor dit bericht; we hebben ons te veel laten leiden door emotie. Hiermee zijn vele trouwe supporters gekwetst en dat had simpelweg niet gemogen. Het bewuste bericht zullen we dan ook van onze website verwijderen', kondigt hij aan.

Steijn stapte in juni 'uit veiligheidsoverwegingen' op bij NAC. Hij noemde de bedreigingen aan zijn gezin onacceptabel. Edwin de Graaf is zijn opvolger in het Rat Verlegh Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws