Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Dortmund over moeilijke onderhandelingspartner PSV: 'Take it or leave it!'

Dortmund over moeilijke onderhandelingspartner PSV: 'Take it or leave it!'

Gepubliceerd: woensdag 28 juli 2021 om 18:50wo 28-07-2021 om 18:50

De onderhandelingen tussen Borussia Dortmund en PSV over een transfer van Donyell Malen verliepen lange tijd moeizaam. Dat stelt Sebastian Kehl, hoofd spelerszaken van de Duitse topclub.

Na de eerste positieve gesprekken met de Eindhovenaren dreigden de onderhandelingen zelfs even spaak te lopen. "Omdat de oorspronkelijke financiële voorwaarden vanuit ons oogpunt te hoog waren", legt Kehl uit aan BILD. "Zeker met de coronacrisis in het achterhoofd, die alle clubs treft. Op een bepaald punt moet je een duidelijke grens stellen: take it or leave it!"

Kehl denkt dat andere clubs hoog in de boom zitten vanwege het vertrek van Jadon Sancho naar Manchester United. "De 85 miljoen euro voor Sancho klinkt heel opvallend, maar dat is bij lange na niet het bedrag dat bij ons is beland. Wij moeten ook onze schulden aflossen en iedereen weet dat we door de coronacrisis miljoenen hebben verloren."

Dortmund slaagde er uiteindelijk alsnog in om overeenstemming te bereiken met PSV, dat naar verluidt dertig miljoen euro overhoudt aan de transfer. Dat bedrag zou door bonussen kunnen oplopen met vier miljoen. "We zijn misschien een klassespeler kwijt met Jadon Sancho, maar in Donyell zien we een groot talent met veel potentie", vertelt Kehl.

"Met zijn sterke optredens in Eindhoven en het nationale team heeft hij afgelopen seizoen echt zijn stempel gedrukt. Ik weet zeker dat we veel plezier gaan beleven aan Donyell. Ook al is zijn profiel niet te vergelijken met dat van Jadon", besluit de voormalig middenvelder, die volgend jaar het stokje over moet nemen van technisch directeur Michael Zorc.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws