Kuipers stopt na Ajax - PSV: 'Het is mooi geweest, er is geen mooier moment'

Kuipers stopt na Ajax - PSV: 'Het is mooi geweest, er is geen mooier moment'

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 06:38do 29-07-2021 om 06:38

Björn Kuipers stopt ermee. De 48-jarige topscheidsrechter fluit volgende week zaterdag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Arena zijn laatste wedstrijd.

"Het is mooi geweest", zegt hij donderdag in De Telegraaf. "Ze zeggen weleens dat je op je hoogtepunt moet stoppen. En wat dat betreft, is er geen mooier moment dan dit."

Kuipers floot op het afgelopen EK de finale tussen Italië en Engeland. De Italianen trokken daarin na strafschoppen aan het langste eind. De scheidsrechter uit Oldenzaal floot nagenoeg foutloos en kreeg veel complimenten.

Kuipers zei aanvankelijk nog niet aan stoppen te denken, maar tijdens zijn vakantie hakte hij de knoop door. Kuipers floot vijf grote internationale finales: eerder leidde hij die van de Europa League (2013 en 2018), Confederations Cup (2013) en de Champions League (2014).

"Nooit had ik kunnen bedenken dat ik zo'n prachtige loopbaan zou krijgen. Italië-Engeland voelt echt als de kroon op mijn werk en die zal ik nooit vergeten."

Kuipers zal alleen nog in actie komen in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. "Ik heb aangegeven graag nog in een vol stadion in Nederland te fluiten", zegt hij. "En dan is Ajax-PSV natuurlijk een prachtig affiche."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws