Bosz krijgt alsnog een prijs in Duitsland: Niet groter maken dan het is

Bosz krijgt alsnog een prijs in Duitsland: "Niet groter maken dan het is"

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 15:34do 29-07-2021 om 15:34

Peter Bosz heeft van de Duitse bond de Fair Play Medal gewonnen, vanwege een sportieve actie in speelronde vijf van vorig seizoen tegen FC Augsburg. Bosz was toen nog trainer van Bayer Leverkusen.

De scheidsrechter gaf ten onrechte een vrije trap aan Leverkusen. Bosz gaf Exequiel Palacios de opdracht om de bal terug te geven aan Augsburg. Na afloop werd Bosz ernaar gevraagd, maar hij vond het niet nodig om erop in te gaan. Dat heeft hem nu de Fair Play Medal opgeleverd.

"We moeten het niet groter maken dan het is", zegt Bosz op de site van de DfB. "Ik ben zeker een trainer die wil winnen en niet iedere foute keuze van de arbitrage betwist. Er zijn veel goede scheidsrechters in Duitsland en er worden veel fouten gemaakt. De situatie gebeurde langs de zijlijn. De bank van Augsburg was ervan overtuigd dat wij hands hadden gemaakt en niet andersom. Dus dat maakte het makkelijker voor mij om de bal terug te geven. Dat moet ik eerlijk bekennen."

"Fair play is belangrijk voor mij. Als trainer wil ik winnen, maar wel op een eerlijke manier. Iedereen in deze business moet bepalen wat professioneel voetbal is en wat oneerlijk is. Soms moet je simpelweg slim zijn", zegt Bosz, die tegenwoordig Olympique Lyon traint.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws