Spelersrapport: maar drie voldoendes voor ongelofelijk mazzelend Feyenoord

Spelersrapport: maar drie voldoendes voor ongelofelijk mazzelend Feyenoord

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 21:56do 29-07-2021 om 21:56

Laatste update: donderdag 29 juli 2021 om 21:58do 29-07-2021 om 21:58

Pas in de negentigste minuut slaagde Feyenoord erin om het nietige Drita, de nummer twee van Kosovo, opzij te zetten. De Rotterdammers wonnen dankzij Guus Til met 3-2 van de dapper strijdende Balkanbewoners en dus is de aanvallende middenvelder de enige die een acceptabel punt krijgt in het VoetbalPrimeur-rapport.

Justin Bijlow – 5.5: de tegengoals waren hem eigenlijk niet aan te rekenen, maar als keeper die door velen in Oranje wordt geschreven moet je ook het verschil kunnen maken voor je ploeg. Dat deed Bijlow niet.

Marcus Pedersen – 4: haalde zich de woede van het publiek en de technische staf van Feyenoord op de hals door de bal 'netjes' uit te spelen toen een Kosovaarse aanvaller ging liggen. Lieve spelers kunnen de Rotterdammers niet gebruiken.

Leroy Fer – 3: twee kapitale fouten voor rust leverden Feyenoord één tegendoelpunt en Fer zelf de hoon van de Kuip op. De middenvelder staat op een voor hem onwennige positie, maar met zijn ervaring mag je verwachten dat hij dat beter invult.

Marcos Senesi – 4: normaal gesproken het Argentijnse slot op de deur, maar donderdagavond bijna net zo onzeker als Fer. Senesi kon zijn kompaan centraal achterin ook niet het gevoel geven dat het allemaal wel goed zou komen.

Tyrell Malacia – 5.5: de drive naar voren was er wel, meer dan zijn collega-back op rechts. Na rust haalde hij daar zo nu en dan ook nog rendement uit en dus was de linksback één van de beteren aan Feyenoord-zijde.

Orkun Kökcü – 4: net als vorige week in Kosovo kon de nieuwe nummer tien van de Stadionclub niet bewijzen waarom hij dat rugnummer aangemeten heeft gekregen. Kökcü was niet de spelmaker die Feyenoord-fans en trainer Arne Slot in hem willen zien.

Jens Toornstra – 5: als zelfs Toornstra geen voldoende weet te spelen, weet je dat het Rotterdamse spel zeer moeizaam moet zijn geweest. Aan de inzet van de middenvelder lag het niet, maar in aanvallend opzicht mag hij meer brengen.

Guus Til – 7: toen de voormalig AZ'er in de openingsfase de 1-0 tegen de touwen kopte, ging iedereen uit van een probleemloze Rotterdamse zege. Het was alleen aan Til te danken dat die zege, hoe zwaarbevochten ook, ook echt in Rotterdam bleef.

Alireza Jahanbakhsh – 3.5: was hij nog niet fit genoeg, was de linksback van Drita hem de baas of had hij gewoon zijn dag niet? Jahanbakhsh was heel ongelukkig in zijn acties en kon de torenhoge verwachtingen in De Kuip nog niet waarmaken.

Bryan Linssen – 5: de Limburger sleurde, rende op iedere bal en was de aanvaller waar het meeste gevaar van uit ging. Toch blijft Linssen geen pure centrumspits en dat is een mankement waar de Feyenoord-aanval onder te lijden heeft.

Luis Sinisterra – 4: de Rotterdamse linkerkant was zeer ongelukkig en dat gold zeker voor de Colombiaanse vleugelaanvaller. Geen moment was hij in staat om zijn snelheid en techniek in te zetten en dus kwam er geen gevaar van Sinisterra.

Invallers

Róbert Bozeník – 5: viel na 62 minuten in voor Alireza Jahanbakhsh. De Slowaak was bedrijvig zoals we hem kennen en liep zich een slag in de rondte, maar die vier miljoen die ooit voor hem betaald is blijft een transfersom die hij maar moeilijk waar kan maken.

Ridgeciano Haps – x: viel na 83 minuten in voor Marcus Pedersen en speelde te kort voor een beoordeling.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws