'Barcelona gaat grote schoonmaak vervolgen: 15 miljoen euro voor Braithwaite'

'Barcelona gaat grote schoonmaak vervolgen: 15 miljoen euro voor Braithwaite'

Martin Braithwaite lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona te hebben gespeeld. De kans is volgens Diario SPORT groot dat West Ham United zijn nieuwe club wordt.

De transfer is 'praktisch rond', aldus SPORT: West Ham heeft 15 miljoen euro geboden en dat is voldoende voor Barcelona. Braithwaite is al geruime tijd op de hoogte van de Engelse belangstelling, maar heeft nog niet zijn jawoord gegeven. De reden: West Ham biedt op dit moment een te laag jaarsalaris. Pas als de Premier League-club ruimhartiger wordt, is Braithwaite definitief overtuigd.

Braithwaite (30) arriveerde in februari 2020 dankzij een opmerkelijke maas in de competitiereglementen van La Liga. Barcelona was Luis Suárez en Ousmane Dembélé langdurig kwijt en kreeg permissie om buiten de transferperiode om een vervanger bij een andere Spaanse club op te pikken. Dat werd Braithwaite, die overkwam van Leganés en tot medio 2024 tekende.

Het financieel geplaagde Barcelona heeft de laatste tijd al een groot aantal spelers van de loonlijst kunnen schrappen: Matheus Fernandes (contract ontbonden), Juan Miranda (Real Betis), Carles Aleñá (Getafe), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Júnior Firpo (Leeds United) en Francisco Trincão (Wolverhampton Wanderers, huur) gingen Braithwaite al voor. De club moet meer spelers verkopen om ruimte te maken voor de langverwachte contractverlenging van Lionel Messi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s