Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

'Brazilianen-hater' Van Gaal slaat terug: 'Eerlijk gezegd verloor hij gewoon'

'Brazilianen-hater' Van Gaal slaat terug: 'Eerlijk gezegd verloor hij gewoon'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 13:16vr 30-07-2021 om 13:16

Louis van Gaal heeft niets tegen Brazilianen. Dat maakt de beoogde bondscoach van het Nederlands elftal nog maar eens duidelijk in Engeland. Rafael da Silva, die met Van Gaal te maken kreeg met Manchester United, heeft het gevoel van wel.

Van Gaal deed in Manchester geen beroep op Rafael, die in 2015 het hazenpad naar Olympique Lyon koos. De laatste jaren haalde de Braziliaanse back vaker uit naar de 69-jarige Amsterdammer. Eén van zijn stellingen: Van Gaal haat Brazilianen. "Je kunt je toch niet voorstellen dat er mensen of trainers zijn die - als ze één Braziliaan niet professioneel vinden - meteen hetzelfde denken over de rest van de bevolking?", antwoordt Van Gaal tegenover The Athletic.

"Rafael werd uit het team gespeeld door Antonio Valencia. Eerlijk gezegd verloor hij de strijd gewoon. Ik heb van Valencia een back gemaakt, daar speelde hij na mijn ontslag ook onder José Mourinho, dus was het dan een slechte keuze?"

In hetzelfde verhaal claimt Rafael dat hij bij Manchester United niet om voetbaltechnische redenen aan de kant werd geschoven door Van Gaal. "Ik hoorde voordat hij (in 2014, red.) kwam al van meerdere kanten dat hij Brazilianen haat. Bij Barcelona zette hij Rivaldo op de bank, en Rivaldo begon toen slecht over hem te praten. Vanaf dat moment had hij schijnbaar een hekel aan Brazilianen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws