'Jackpot voor Alaba bij Real Madrid: 115 miljoen euro, ook familie profiteert'

30 juli om 15:24

Als hij dat al niet was, dan is David Alaba na zijn overstap van Bayern München naar Real Madrid definitief financieel onafhankelijk. De komende vijf seizoenen gaat hij in totaal 115 miljoen euro verdienen, onthult Der Spiegel.

Real Madrid-president Florentino Pérez wil een Super League, omdat topclubs anders failliet dreigen te gaan. Tegelijkertijd geeft hij zijn spelers enorme vergoedingen. Het nieuwste voorbeeld is Alaba, die een vijfjarig contract heeft ondertekend in Madrid en in die periode 115 miljoen euro gaat verdienen, zo ontdekte Der Spiegel.

Volgens het Duitse medium strijkt Alaba elk jaar een salaris van 19,47 miljoen euro op. Daarnaast kreeg hij 17,7 miljoen aan tekengeld, omdat zijn contract bij Bayern München afliep en hij dus geen transfersom kostte. Zaakwaarnemer Pini Zahavi kreeg een commissie van 5,2 miljoen en 6,3 miljoen stroomde naar Alaba's familie.

Alaba is overigens met een domper aan zijn nieuwe avontuur begonnen: door een coronabesmetting moet hij meteen in quarantaine. Real begint op 14 augustus tegen Deportivo Alavés aan het nieuwe La Liga-seizoen.