Arsenal maakt transfer wereldkundig: White voor miljoenenbedrag naar Londen

30 juli om 17:25

Ben White gaat de overstap naar Arsenal maken. The Gunners nemen de centrale verdediger voor naar verluidt vijftig miljoen pond, omgerekend zo'n 58 miljoen euro, over van Brighton & Hove Albion.

Arsenal maakt vrijdag melding van de transfer. De club uit Londen maakt wel duidelijk dat de transfer nog niet helemaal rond is. Enkele 'regelgevende processen' moeten nog worden afgerond. White gaat bij Arsenal spelen met rugnummer vier.

Bij Arsenal tast men dus diep in de buidel voor de 23-jarige verdediger uit Engeland. Manager Mikel Arteta is echter overtuigd van de kwaliteiten van White. "Ben was een toptransfertarget voor ons en het is geweldig dat we zijn transfer hebben afgerond. Bij zowel bij Brighton als bij Leeds heeft hij laten zien wat voor een groot talent hij is."

"Ben is een intelligente verdediger die heel comfortabel aan de bal is", gaat een positieve Arteta verder. "Zijn stijl past perfect bij ons. En hij is natuurlijk nog jong, dus zijn leeftijd en profiel passen bij wat we hier aan het opbouwen zijn. Ben staat centraal staat onze plannen voor de toekomst."