'Als Steven iets over Ajax vroeg aan ons, stonden wij klaar voor hem'

'Als Steven iets over Ajax vroeg aan ons, stonden wij klaar voor hem'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 19:10vr 30-07-2021 om 19:10

Davy Klaassen heeft Steven Berghuis voorzien van advies over een transfer naar Ajax. De twee behoorden samen tot de EK-selectie van Oranje, waardoor ze elkaar lange tijd dagelijks zagen.

Eerder vertelde Berghuis zelf al dat hij bij Oranje veel sprak met de Ajax-spelers over een transfer naar Amsterdam. Klaassen bevestigt dat. "We hebben veel grappen gemaakt en ook geprobeerd om hem over te halen", stelt de 28-jarige middenvelder tegenover de clubkanalen van Ajax.

"Op een gegeven moment werd het zo concreet dat hij wilde weten hoe het hier gaat", vervolgt Klaassen. "Als je een club moet kiezen, kun je geen betere informatie krijgen dan van een speler zelf. Een directeur of trainer kan je van alles vertellen, maar uiteindelijk luister je het meest naar de spelers. Als Steven wat vroeg, stonden wij klaar voor hem. We zijn blij dat hij hier is."

Klaassen vertelt vervolgens ook nog kort over zijn eigen beleving van het EK. "Voor mij heeft het niet slecht uitgepakt dat het EK een jaar is uitgesteld", vertelt de international. Hij was echter niet blij met zijn rol tijdens het toernooi. "Ik was erbij, maar achteraf toch ook weer niet", doelt Klaassen op het feit dat hij geen EK-wedstrijd in actie kwam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws