Breaking news

Ajax maakt er groot feest van: Cambuur krijgt enorm pak slaag in Arena

Berghuis neemt emoties voor lief na Ajax-transfer: 'Twee dingen gingen te ver'

Berghuis neemt emoties voor lief na Ajax-transfer: 'Twee dingen gingen te ver'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 14:10vr 30-07-2021 om 14:10

Steven Berghuis heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op alle ophef die is ontstaan na zijn gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax. De 29-jarige aanvaller neemt de soms buitensporige emoties bij de Rotterdamse achterban voor lief.

Hij heeft sinds zijn transfer 'heel veel leuke, goede reacties' gehad, benadrukt Berghuis. "Zo kan het ook", zegt de Oranje-international tegen de NOS. "Met de negatieve kant had ik rekening gehouden. Ik ben natuurlijk niet dom. Dat is niet erg, dat is de emotie. Er zijn natuurlijk wel twee dingen geweest die te ver zijn gegaan voor mijn gevoel."

Berghuis refereert waarschijnlijk aan het spandoek met de namen van Polletje (geliquideerde Ajax-hooligan), de vermoorde Peter R. de Vries en Berghuis. Ook was er de antisemitische muurschildering in Rotterdam, waarop de ex-Feyenoorder spottend was afgebeeld als Jood met de tekst: 'Joden lopen altijd weg'.

"Het is wel gewoon mijn werk en mijn sport", reageert Berghuis. "Ik snap de emotie daarin wel van beide kanten. Uiteindelijk wil je het maximale uit je korte carrière halen en moest ik voor mijn gevoel deze stap zetten."

"Ik ben een jongen van Apeldoorn. Niet iedereen kan opgroeien bij een club en vanuit de jeugdopleiding helemaal doorkomen. Uiteindelijk ben je professioneel en heb ik vijf jaar lang alles gegeven voor Feyenoord. Dat heb ik ook voor AZ, VVV-Venlo en FC Twente gedaan. En dat ga ik nu ook bij Ajax doen.

De keuze van Berghuis was 'weloverwogen'. "Ik sta er nog steeds achter. Ik voel me goed, haal energie uit de mensen om me heen. En natuurlijk speelt er genoeg op social, maar ik probeer dat links te laten liggen. Af en toe krijg ik wat mee. Dat is ook de emotie, daar moet je niet zo moeilijk over doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws