PSV strikt Cyprioot na opmerkelijke aankondiging uit eigen land: 'Enorme eer'

PSV strikt Cyprioot na opmerkelijke aankondiging uit eigen land: 'Enorme eer'

31-07-2021 12:25
46

PSV heeft Konstantinos Evripidou overgenomen van AEK Larnaca. De zestienjarige middenvelder heeft een contract tot medio 2024 getekend in het Philips Stadion, meldt de Eindhovense club zaterdag.

De Cypriotische belofteninternational was eerder deze maand al op proef bij PSV. Dat werd duidelijk, nadat AEK Larnaca opvallend genoeg een brief van de Nederlandse topclub publiceerde. Evripidou is de eerste speler ooit van zijn land die voor PSV uitkomt. "Een enorme eer", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik heb alles gegeven tijdens mijn stage en ben blij dat ik de mensen bij PSV heb kunnen overtuigen. Voor mij is dit een geweldige kans om me tussen hele goede spelers nog beter te ontwikkelen." Evripidou sluit voorlopig aan bij PSV O17. 

Ook Jevon Simons tekende zaterdag zijn eerste profcontract bij PSV. De aanvallende middenvelder, die zaterdag zijn zestiende verjaardag viert, speelt sinds vorig seizoen in de Eindhovense jeugdopleiding. Hij was eerder actief in de jeugd van Spartaan '20 en NAC Breda. Hij speelde daarnaast jeugdinterlands voor Nederland. Simons ligt nu tot medio 2023 vast.