Advocaat reageert op aanstelling als bondscoach van Irak: 'Doe het niet voor geld'

31 juli om 20:07

Dick Advocaat heeft 'niet voor het geld' besloten om bondscoach van Irak te worden. De Kleine Generaal neemt Cor Pot en Zeljko Petrovic mee als assistenten naar het land uit het Midden-Oosten.

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Advocaat op zijn nieuwe job als bondscoach van Irak. "Een mooi avontuur en ik doe het niet voor het geld", vertelt de 73-jarige trainer. "De insteek is om met Irak kwalificatie voor het WK in Qatar af te dwingen. Een fantastische uitdaging."

"Ik heb gezegd dat ik zou stoppen als clubcoach, maar de optie voor een baan als bondscoach heb ik altijd open gehouden", gaat Advocaat verder. "Ik ga deze uitdaging graag aan. Samen met Cor en Zeljko, met wie ik altijd fijn heb samengewerkt. We gaan er alles aan doen om het WK te halen."

Advocaat zal blijven wonen in Nederland en regelmatig op en neer gaan naar Irak. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die tot medio 2022 loopt. Vorig seizoen was Advocaat nog trainer van Feyenoord. Toen eindigden de Rotterdammers op een vijfde plek in de competitie en werd via de play-offs een voorronde Conference League-ticket bemachtigd.