'Bizot heeft transfer naar Ligue 1 zo goed als zeker te pakken: zondag keuring'

'Bizot heeft transfer naar Ligue 1 zo goed als zeker te pakken: zondag keuring'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 21:25za 31-07-2021 om 21:25

Alleen een medische keuring staat een transfer van Marco Bizot naar Stade Brest nog in de weg, weet het Algemeen Dagblad. Eerder op de zaterdag meldde deze site al dat de AZ-doelman hard op weg is naar de Ligue 1-club.

Volgens het AD stapt Bizot zondag op het vliegtuig naar Frankrijk om zijn transfer af te ronden. De dertigjarige goalie ontbrak zaterdag al bij het oefenduel van AZ met Real Sociedad door zijn naderende overstap. Stade Brest wil voor de start van het nieuwe seizoen nog een nieuwe keeper aan de selectie toevoegen. Trainer Olivier Dall'Oglio heeft zijn oog laten vallen op Bizot, die dus zo goed als zeker de move maakt.

Sparta-doelman Maduka Okoye is bij AZ in beeld om de vertrekkende Bizot op te volgen. Dat was al het geval toen de enkelvoudig Oranje-international op weg was naar het Griekse Olympiakos. Die transfer ketste echter af.

Met zijn overstap naar Frankrijk volgt Bizot het voorbeeld van (oud-)ploeggenoten Calvin Stengs en Myron Boadu. Eerstgenoemde staat nu onder contract bij OGC Nice, terwijl Boadu zo goed als zeker naar AS Monaco vertrekt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws