Sandler 'gelukkig' na speeltijd bij Manchester City: 'Beste gevoel wat er is'

31 juli om 23:45

Manchester City-verdediger Philippe Sandler is gelukkig. De Nederlandse stopper draait in de voorbereiding mee met The Citizens en kreeg in een oefenduel met Barnsley FC speeltijd van manager Pep Guardiola. Enkele maanden geleden kampte Sandler nog met fors blessureleed.

City won zaterdagmiddag met 4-0 van Barnsley, dat uitkomt in het Championship. Sandler mocht de gehele tweede helft in actie komen. "Ik voel me goed", vertelt de voormalig verdediger van PEC Zwolle in gesprek met de City-clubkanalen. 'Het was lichamelijk wel even pittig, omdat ik hiervoor nog maar één wedstrijd had gespeeld in dit seizoen. Ik denk dat het wel prima ging."

Over zijn doel voor het komende seizoen is Sandler duidelijk. "Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden gaan spelen. Ik weet nog niet of dat hier bij City of ergens anders zal zijn. Ik heb het gewoon nodig om wedstrijden te gaan voetballen. In ben namelijk lang geblesseerd geweest. Om weer te spelen is het beste gevoel wat er is. Ik ben dus gelukkig."

Sandler heeft last gehad van een forse enkel- en knieblessure. Daardoor speelde hij de laatste jaren nauwelijks wedstrijden. Sandler is fit aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen, nadat hij aan het eind van de vorige voetbaljaargang zijn rentree maakte.