Berghuis noemt drie Ajax-spelers: Dat zijn dingen die moeten gaan groeien

Berghuis noemt drie Ajax-spelers: "Dat zijn dingen die moeten gaan groeien"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 12:44zo 01-08-2021 om 12:44

Steven Berghuis concentreert zich in eerste weken bij Ajax op de samenwerking met Noussair Mazraoui, Dusan Tadic en Sébastien Haller. Het is even wennen voor de 29-jarige aanvaller, die in juli overkwam van Feyenoord.

"Er worden natuurlijk wat andere dingen gevraagd op mijn positie, ook dat is een proces dat ik aanga en dat ik zo snel mogelijk probeer op te pikken", zegt Berghuis in een interview met Voetbal International. "Hier is het meer pressen, dat is puur afhankelijk van de trainer, denk ik. En verder zit het hem in de samenwerking met je medespelers. De combinatie met Nous (Mazraoui, red.), wat voor mij belangrijk is."

"En natuurlijk de samenwerking met Haller in de spits en met Dusan Tadic", vervolgt hij. "Dat zijn dingen die moeten gaan groeien. Je probeert elkaar te zoeken als aanvallers. Dat probeer je zo snel mogelijk te gaan regelen met elkaar, hopelijk kan het snel tot iets moois leiden."

Berghuis zegt 'vooral fysiek goede stappen' te hebben gemaakt tijdens het trainingskamp van Ajax in Oostenrijk. Zaterdag speelde hij een uur tegen RB Leipzig (1-1). "Het is even je weg vinden in de groep, elkaars kwaliteiten leren kennen. Dat heeft even tijd nodig. Dat ik al een aantal jongens ken van bij Oranje, maakt het wel wat makkelijker. En ik heb ook tegen veel jongens gespeeld natuurlijk, dus je kent elkaar al wel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws