Berghuis: 'Er komen 25 duizend man, las ik: ik laat het op me afkomen'

31 juli om 19:58
Laatste update: 31 juli om 20:29

Steven Berghuis maakt zijn eerste meters namens Ajax en zal woensdag tegen Leeds United voor het eerst als Ajacied in de Johan Cruijff Arena spelen. De van Feyenoord overgekomen linkspoot weet nog niet wat hij kan verwachten.

Berghuis speelde zaterdag in het Oostenrijkse Grödig met Ajax tegen RB Leipzig, woensdag volgt zijn thuisdebuut. "Er komen 25 duizend mensen, als ik het goed las", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Best veel. Ik laat dat ook op me afkomen. We zullen het wel zien."

De overgang van de Apeldoorner is de meest besproken Eredivisie-transfer van de afgelopen jaren. Berghuis benadrukte eerder deze week echter dat hij vooral naar het sportieve aspect heeft gekeken. "Het is meer het social media-gebeuren. Als je dat links laat liggen, dan zit je in best een goede en leuke omgeving met positieve dingen", klinkt het. "Hier proberen ze me zo goed mogelijk op te vangen en leeft dat sentiment helemaal niet. De jongens en mensen met wie ik bij Feyenoord vijf jaar heb gewerkt... Als dat contact er is, merk je het ook helemaal niet."

Ajax speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen RB Leipzig en speelt woensdagavond tegen Leeds zijn laatste oefenwedstrijd. Op 7 augustus wordt het seizoen officieel geopend met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.