Kraay junior heeft ADO-nieuws: 'Duitse overnamepartij die misschien toehapt'

Kraay junior heeft ADO-nieuws: 'Duitse overnamepartij die misschien toehapt'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 17:25zo 01-08-2021 om 17:25

De overnamesoap rondom ADO Den Haag krijgt waarschijnlijk een nieuw hoofdstuk, weet Hans Kraay junior te melden. Volgens de ESPN-analist is er ook een Duitse partij in de race.

Kraay is zondagmiddag in De Kuip om het oefenduel tussen Feyenoord en ADO te analyseren en beroept zich op 'mensen die dicht op ADO zitten'. "Wat wij horen is dat er volgende week misschien een Duitse partij toe gaat happen, voor de overname", klinkt het. "En mocht dat niet lukken, dan schijnt het toch zo te zijn dat de hoop gevestigd is op de groep-Martin Jol. Dat is het laatste nieuws."

Jol wilde in een eerder stadium al de aandelen van grootaandeelhouder United Vansen overnemen en verenigde zich met ondernemers Ed Maas en Jeroen Lentze. ICT-miljonair Ad Nederlof was ook in de race, maar beide gegadigden haakten begin juli af, liet ADO toen weten. Het stadsbestuur van Den Haag heeft inmiddels een lening verstrekt, zodat de club een faillissement af kan wenden, maar een overname is nog altijd bittere noodzaak. Als er op korte termijn geen sluitende begroting ingediend kan worden, dreigt puntenaftrek.

ADO speelde zondag verdienstelijk gelijk in De Kuip, na een wedstrijd van vier keer dertig minuten. De Residentieclub begint op 8 augustus aan zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in dertien jaar: Jong Ajax is dan de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws