Drenthe zag Ronaldo en Ramos: 'Ik keek naar ze en ging naar huis, geen zin'

Drenthe zag Ronaldo en Ramos: 'Ik keek naar ze en ging naar huis, geen zin'

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 22:45zo 01-08-2021 om 22:45

Royston Drenthe kijkt nog altijd met veel plezier terug op zijn turbulente periode bij Real Madrid. De nu 34-jarige linkerflankspeler, actief bij Racing Murcia op het vijfde niveau in Spanje, heeft nergens spijt van.

Als 20-jarig talent werd Drenthe na een geweldig EK onder 21 voor dertien miljoen euro opgehaald door Real Madrid bij Feyenoord. Onomstreden worden bij De Koninklijke lukte hem niet en daarna volgde een reis langs vele landen. "Spijt van wat?", reageert de Rotterdammer tijdens Andere Tijden Sport op NPO1 op de vraag of hij het anders had kunnen doen.  

Naast Feyenoord en Real Madrid staan namelijk ook Hércules CF, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Erciyesspor, Baniyas, Kozakken Boys, Sparta en nu dus Racing Murcia op zijn naam. "Voor mezelf heb ik een fantastische carrière gehad. Ik ben superblij hoe het is gegaan. Het had ook anders kunnen lopen, maar alles gebeurt met een reden. Dit is mijn lot."

Drenthe heeft nergens spijt van, maar weet wel waar hij het ten opzichte van ploeggenoten als Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo liet liggen. Die zijn nog altijd op hoog niveau actief. "Die deden altijd extra oefeningen. Ik keek naar ze en ging naar huis, want ik had er geen zin in. Zij waren nog een uur bezig en ik ging weg. Maar uiteindelijk…"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws