Breaking news

LIVE: Go Ahead en PSV beide op jacht naar voorsprong in boeiend duel

Advocaat geeft tekst en uitleg over Irak-move: Daar ga ik niet over liegen

Advocaat geeft tekst en uitleg over Irak-move: "Daar ga ik niet over liegen"

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 07:44ma 02-08-2021 om 07:44

Dick Advocaat wil op 75-jarige leeftijd op het WK staan. Dat moet gebeuren met Irak, waar hij zaterdag uit het niets een contract tot en met Qatar 2022 ondertekende.

Advocaat spreekt van een 'mooi avontuur'. "Het gaat namelijk écht ergens om voor Irak. Het land wil zich kwalificeren voor het WK in Qatar. En daar willen wij voor gaan zorgen", zegt de 73-jarige Hagenaar, die voetbalvrienden Cor Pot en Zeljko Petrovic meeneemt, in het Algemeen Dagblad.

Opvallend: zaakwaarnemer Rob Jansen was volgens het AD niet betrokken bij de onderhandelingen. Advocaat handelde op eigen houtje. "En ik hoor iedereen natuurlijk al weer denken: Hij zal het wel voor het geld doen. Maar geloof mij: in Irak zit echt niet zoveel geld, hoor. We gaan dit doen omdat we denken dat er iets van te maken valt. En omdat we het leuk vinden, ook dat. Want ja, nog éénmaal op een WK staan als trainer zou natuurlijk geweldig zijn. Daar ga ik niet over liegen."

Advocaat blijft in Nederland wonen. "In principe zullen we alleen in Qatar zijn, waar de WK-kwalificatiewedstrijden van Irak plaatsvinden. En aangezien die wedstrijden slechts in bepaalde periodes van het jaar worden afgewerkt, kunnen we gewoon op en neer pendelen vanuit Nederland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws