Breaking news

LIVE: Go Ahead en PSV beide op jacht naar voorsprong in boeiend duel

Rectificatie van politie: neergeschoten ex-prof Jergé Hoefdraad (35) leeft nog

Rectificatie van politie: neergeschoten ex-prof Jergé Hoefdraad (35) leeft nog

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 15:55ma 02-08-2021 om 15:55

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 07:04di 03-08-2021 om 07:04

Oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad is niet overleden, zoals de politie eerder op maandag nog meldde. De oud-speler van Ajax, RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur (35 jaar) ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Hoefdraad werd vorig weekend neergeschoten in Amsterdam. De politie bevestigde tegenover De Telegraaf dat hij is overleden, maar kwam later op de dag met een rectificatie. De situatie van Hoefdraad is nog altijd 'kritiek', maar de 35-jarige Amsterdammer is dus nog in leven

De ex-prof bezocht in de nacht van zaterdag op zondag een feest in Amsterdam-Zuidoost. Volgens De Telegraaf ontstond er vervolgens een ruzie en wilde hij tussenbeide komen. Hoefdraad werd daarbij echter door zijn hoofd geschoten.

De geboren Amsterdammer werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn situatie bleef 'onveranderd kritiek', werd in de loop van de zondag al duidelijk. De politie heeft inmiddels een verdachte geïdentificeerd, laat een woordvoerder weten: deze wordt opgeroepen om zich op het bureau te melden.

Hoefdraad doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2007 zijn debuut in het betaald voetbal namens RKC Waalwijk. In het seizoen 2018/2019 speelde hij namens Almere City zijn laatste van in totaal 241 competitiewedstrijden op Keuken Kampioen Divisie-niveau.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws