Aan transfer gelinkte Doekhi volgt Pasveer op bij Vitesse

Aan transfer gelinkte Doekhi volgt Pasveer op bij Vitesse

02-08-2021 18:08 Laatste update: 18:14
51

Danilho Doekhi is de nieuwe aanvoerder van Vitesse. De 23-jarige verdediger is de opvolger van Remko Pasveer, die naar Ajax is vertrokken. Dat maakt de Arnhemse club maandag bekend.

Doekhi droeg tijdens de voorbereiding al steevast de aanvoerdersband en nu heeft coach Thomas Letsch de knoop definitief doorgehakt. Matus Bero is benoemd tot vice-aanvoerder. Doekhi werd de voorbije maanden onder meer in verband gebracht met Rangers FC, Newcastle United, Norwich City en Atalanta Bergamo. Vorige maand liet de mandekker weten dat hij nog niet weet waar zijn toekomst ligt. Of een transfer nu van de baan is, is niet duidelijk.

"Er is de afgelopen maanden door diverse clubs wel interesse getoond, maar niets is tot dusver concreet", zei Doekhi in juli tegen de Gelderlander. "Komt er geen droomclub, of transfer, dan kan dat misschien teleurstellend zijn. Maar ik blijf daar niet in hangen. Daar hoeft Vitesse niet voor te vrezen. Op het veld moet ik er staan, ongeacht eventuele transferperikelen. Presteer ik niet, dan heb ik mezelf te pakken."

Voor Vitesse begint het seizoen donderdag officieel. In de derde voorronde van de Conference League is Dundalk de tegenstander.