Breaking news

LIVE: rake kopbal Van Ginkel lijkt puntenverlies in Deventer te voorkomen

'Oude FC Twente-bekende Celina maandenlang uit de running door pericarditis'

'Oude FC Twente-bekende Celina maandenlang uit de running door pericarditis'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 21:14ma 02-08-2021 om 21:14

Voormalig FC Twente-aanvaller Bersant Celina moet zijn carrière noodgedwongen gedurende een aantal maanden op een lager pitje zetten. De 24-jarige Kosovaar, tegenwoordig uitkomend voor het Franse Dijon FCO, kampt met hartproblemen.

Dijon heeft het nieuws niet bevestigd, maar L'Équipe en de Kosovaarse journalist Arlind Sadiku weten te melden dat Celina voorlopig niet in actie zal komen. Dijon degradeerde vorig seizoen uit de Ligue 1 en is al begonnen aan de nieuwe Ligue 2-jaargang, maar Celina werd niet geselecteerd voor de wedstrijden tegen Sochaux en Olympique Nîmes.

Dat lijkt dus te maken te hebben met zijn hartproblemen, die naar verluidt het gevolg zijn van een coronabesmetting. Volgens de berichtgeving heeft Celina last van pericarditis, een ontsteking van een hartzakje, en moet hij in elk geval drie maanden lang rust houden.

Celina werd tijdens het seizoen 2016/2017 door FC Twente gehuurd van Manchester City en was goed voor vijf goals en vijf assists in 27 Eredivisie-wedstrijden. Daarna belandde hij via Ipswich Town en Swansea City in Frankrijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws