Bayern staat geen Zirkzee-optie toe: 'Cruciale stap in interessante competitie'

Bayern staat geen Zirkzee-optie toe: 'Cruciale stap in interessante competitie'

03-08-2021 21:11
5

Joshua Zirkzee moet RSC Anderlecht aan doelpunten helpen en Anderlecht moet Zirkzee weer op het juiste spoor zetten in zijn loopbaan. Wanneer dat gebeurt, komt ook Bayern München als winnaar uit de zonet afgeronde leenconstructie. Hasan Salihamidzic is ervan overtuigd dat het goed komt.

Anderlecht bleef hopen op die optie, maar kan alleen dit seizoen beschikken over Zirkzee. Bayern-directeur Hasan Salihamidzic hoopt dan ook dat de spits zich gaat ontwikkelen in Brussel. "Voor Joshua is het zeer belangrijk dat hij er veel speeltijd krijgt", aldus Brazzo in gesprek met de Bayern-kanalen. "Hij kan nu in een interessante competitie een cruciale volgende stap in zijn ontwikkeling zetten."

Zirkzee werd als jeugdspeler opgepikt bij Feyenoord en maakte een stormachtige entree in de Bundesliga: eind 2019 debuteerde hij voor de Bayern-hoofdmacht en had hij na acht minuten al zijn eerste twee goals als prof te pakken. Sindsdien is Zirkzee echter in de schaduw van Robert Lewandowski gebleven. In het voorjaar werd hij al bij het Italiaanse Parma gestald, maar de spits kwam in vier wedstrijden niet tot scoren namens de Serie A-degradant.