Breaking news

LIVE: PSV jaagt na fraaie openingsgoal van Gakpo op snelle 0-2 in Deventer

Ajax heeft nieuws: na complimenten Ten Hag volgende beloning voor Rasmussen

Ajax heeft nieuws: na complimenten Ten Hag volgende beloning voor Rasmussen

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 21:25di 03-08-2021 om 21:25

Ajax heeft dinsdagavond contractnieuws naar buiten gebracht. De achttienjarige Deen Christian Rasmussen is tot 2024 in Amsterdam te bewonderen, heeft de club bevestigd.

Rasmussen werd in 2019 gescout en verruilde de jeugdopleiding van FC Nordsjaelland voor die van Ajax. Vorig seizoen werd hij aan de selectie van Jong Ajax toegevoegd en mocht hij in de Keuken Kampioen Divisie zijn profdebuut maken. Inmiddels staat de teller op één assist in zestien competitiewedstrijden.

Ajax heeft Rasmussen nu beloond voor zijn ontwikkeling: het contract van de linksbenige aanvaller liep aan het einde van dit seizoen af, maar is met twee jaar verlengd. Bovendien is het niet ondenkbaar dat de Deense jeugdinternational binnenkort ook doorstroomt naar het eerste elftal. Trainer Erik ten Hag liet hem tijdens de voorbereiding op dit seizoen al vriendschappelijke minuten namens Ajax 1 maken. "Hij is aan het ontluiken", liet Ten Hag al eens weten. "Er moet nog wat meer constantheid in zijn spel komen, maar hij is soms onnavolgbaar in de positieve zin van het woord."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws