Breaking news

LIVE: rake kopbal Van Ginkel lijkt puntenverlies in Deventer te voorkomen

Conclusies: PSV speelt Vollgas-voetbal, maar hoe goed is ploeg Schmidt nu echt?

Conclusies: PSV speelt Vollgas-voetbal, maar hoe goed is ploeg Schmidt nu echt?

Gepubliceerd: dinsdag 3 augustus 2021 om 22:50di 03-08-2021 om 22:50

Laatste update: dinsdag 3 augustus 2021 om 23:40di 03-08-2021 om 23:40

PSV staat met één been in de play-offs van de Champions League na de overtuigende zege op FC Midtjylland. De ploeg van coach Roger Schmidt had na Galatasaray ook weinig moeite met de Denen (3-0). VoetbalPrimeur trekt zeven conclusies.

Madueke verdient alle lof
PSV zat nog niet heel goed in de wedstrijd, toen Madueke de bal heerlijk in de kruising schoot. Na die bevrijdende treffer begon de ploeg van Schmidt te draaien. De Engelsman is pas negentien jaar, maar nu al zó beslissend. Hij breekt wedstrijden open met een individuele actie, is een constante plaag voor verdedigers en hij legt ook nog eens veel meters af.

PSV mist Malen geen moment
Niets ten nadele van Donyell Malen, maar de clubtopscorer van PSV wordt eigenlijk niet gemist. De Eindhovenaren spelen aanvallend en met veel beweging voorin. Het viertal Mario Götze, Noni Madueke, Cody Gakpo en Eran Zahavi swingt en heeft de fans in het Philips Stadion veel te bieden.

Schmidt lost Vollgas-belofte alsnog in
Schmidt werd met het nodige tromgeroffel binnengehaald, maar van het beloofde Vollgas-voetbal kwam in zijn eerste seizoen weinig terecht. Hoe anders is dat nu: PSV wervelt bij vlagen, oogt bijzonder fit, is aanvallend ijzersterk en speelt met veel beweging. We haalden het vorige week al aan: met Götze op tien lijkt de puzzel in elkaar te vallen.

Maar hoe goed is PSV nu echt?
Galatasaray werd over twee wedstrijden van de mat gespeeld en ook FC Midtjylland werd omver geblazen door de Eindhovense storm. Echter: waar de Turken nog lang niet op niveau waren, zijn de Denen zwaar gehavend. Met Henrik Dalsgaard, Daniel Höegh en Juninho haakten liefst drie verdedigers af die doorgaans starten, terwijl ook sterspeler Pione Sisto ontbrak. Daardoor blijft de vraag in ieder geval tot zaterdag staan: hoe goed is dit PSV nu echt?

Knappe prestatie van Europese debutant
Vooraf was het de vraag wie Olivier Boscagli moest vervangen: de geroutineerde Nick Viergever óf Armando Obispo. De keuze viel op die laatste. Het jeugdproduct speelde zijn eerste Europese wedstrijd, maar dat was geen moment te zien. Aan de zijde van de wederom indrukwekkende André Ramalho gaf ook Obispo zijn visitekaartje af aan Schmidt.

Houd PSV dit een heel seizoen vol?
We haalden het al aan: hoe goed is PSV nu echt? Dat zal zaterdag duidelijk moeten worden als Ajax de tegenstander is in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het belooft een spannende titelstrijd te worden met de Amsterdammers, maar houdt de ploeg van Schmidt het nu wel een heel jaar vol? Met andere woorden: hoe sterk is de Eindhovense bank als smaakmakers als Madueke, Götze, Gakpo en Van Ginkel wegvallen? Kunnen spelers als Yorbe Vertessen, Ritsu Doan en Mauro Júnior al mee op dit niveau?

Champions League komt steeds dichterbij
PSV kan een plekje in de play-offs van de Champions League nauwelijks nog ontgaan. En daarmee komt ook de groepsfase van het miljardenbal wel heel dichtbij. Alleen Benfica of Spartak Moskou zou de weg nog kunnen versperren. Die ploegen staan woensdag voor het eerst tegenover elkaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws