Breaking news

LIVE: PSV jaagt na fraaie openingsgoal van Gakpo op snelle 0-2 in Deventer

NEC huurt Turkse spits (19): 'Eintracht Frankfurt belde of we interesse hadden'

NEC huurt Turkse spits (19): 'Eintracht Frankfurt belde of we interesse hadden'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 12:42wo 04-08-2021 om 12:42

Het is niet de ervaren spits die trainer Rogier Meijer voor ogen had, maar NEC heeft zich woensdag officieel versterkt met Ali Akman. De negentienjarige aanvaller komt op huurbasis over van Eintracht Frankfurt.

Akman vervangt de naar Torino vertrokken Thibo Baeten en is het alternatief voor Kaveh Rezaei. De Iraanse spits van Club Brugge verkoos OH Leuven boven een verhuizing naar Nijmegen. NEC heeft geen optie tot koop bedongen bij Eintracht Frankfurt.

Akman maakte twee jaar geleden op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Bursaspor, waar hij met veertien goals in 45 wedstrijden een transfer naar Eintracht Frankfurt afdwong. In Duitsland maakte hij nog geen aanspraak op een kans in het eerste elftal.

"Ali Akman was al in beeld toen we nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden", vertelt Ted van Leeuwen (foto), technisch directeur van NEC, op de clubsite. "Het viel ons op hoe hij als 17-jarige spits overeind bleef in de zware Eerste Divisie van Turkije."

Van Leeuwen ziet gelijkenissen met Enes Ünal, die hij jaren geleden naar FC Twente haalde. "Ze zijn zeer volwassen voor hun leeftijd, op en top professional en vergelijkbaar in het type spits. Een 'Fox in the box', met een dodelijk schot in de benen en een winnaarsmentaliteit."

"Nadat Eintracht Frankfurt hem contracteerde, heb ik meteen gebeld", vervolgt Van Leeuwen. "Er spelen bij die club vier spitsen van Bundesliga-niveau. Ze wilden hem echter eerst nog wat meegeven van de cultuur, het Duitse voetbal en de huisstijl van Eintracht Frankfurt. Nadat er zich meerdere clubs in Frankfurt gemeld hadden, belden ze op met de vraag of we nog geïnteresseerd waren. Dat waren we zeker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws