Droomstart voor Memphis: 'Hij is de belangrijkste Barça-aanwinst van het seizoen'

Droomstart voor Memphis: 'Hij is de belangrijkste Barça-aanwinst van het seizoen'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 16:30wo 04-08-2021 om 16:30

Een goed begin is het halve werk: Memphis Depay maakt in zijn eerste weken als speler van FC Barcelona veel indruk. VoetbalPrimeur laat zich bijpraten door Juan Manuel Díaz Montesinos, Barça-watcher van Diario SPORT.

Hij moest er lang, heel lang op wachten: sinds het moment dat Ronald Koeman overstapte van het Nederlands elftal naar Barcelona, werd Memphis in verband gebracht met Barça. Uiteindelijk kwam de droomtransfer tussen de EK-duels van Oranje met Oostenrijk en Noord-Macedonië rond. Op 22 juli volgde zijn presentatie.

Amper twee dagen later had Memphis zijn eerste goal voor Barça erin liggen. In de oefenwedstrijd tegen streekgenoot Girona (3-1) scoorde hij vanaf de stip. En afgelopen zaterdag was hij ook in zijn tweede wedstrijd trefzeker: Memphis controleerde de bal, kapte een VfB Stuttgart-verdediger uit en schoot hard raak. Una obra d'art, aldus Barcelona. Oftewel: een kunstwerk.

"Memphis is met groot enthousiasme ontvangen in Barcelona", vertelt Díaz Montesinos, die Barça namens Diario SPORT op de voet volgt, aan deze website. "Hij is de belangrijkste aanwinst van het seizoen. Iedereen weet dat hij een speler van zeer hoog niveau is. Het talent druipt eraf." Ook de kritische socios - supporters van Barcelona - zijn onder de indruk. "Nederlandse spelers worden hier altijd goed ontvangen en Memphis heeft laten zien dat hij écht voor Barça wil spelen."

Memphis startte tegen Stuttgart (3-0) op de linkerflank, maar was veelvuldig in de as van het veld te vinden. Díaz Montesinos: "Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om een basisspeler te worden. Ronald Koeman vertrouwt hem volledig en kent hem natuurlijk door en door van zijn tijd als bondscoach van Nederland. Zelf ben ik er ook van overtuigd dat Memphis een vaste waarde wordt."

"Alles lijkt te kloppen: hij heeft het talent, de honger naar prijzen... En hij is een speler die Barça nog niet had", vervolgt de Barça-watcher. "Tegelijkertijd moet Memphis zich realiseren dat hij een andere rol heeft dan bij Olympique Lyon, waar hij de grote ster en aanvoerder was. Bij Barça is Messi de ster. Anderen moeten zich opofferen."

Het is één van de bottlenecks voor Memphis: kan hij samenspelen met Lionel Messi? "Ja, goede voetballers begrijpen elkaar", stelt Díaz Montesinos. "Ik weet zeker dat Memphis en Leo op het veld een goede connectie zullen hebben. Koeman zal die twee alleen moeten inpassen in een 4-3-3. Dat wordt waarschijnlijk het belangrijkste systeem komend seizoen, al zal Koeman ook weer regelmatig naar 5-3-2 gaan schakelen."

Duidelijk is dat oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon indruk heeft gemaakt in zijn eerste weken als speler van Barcelona. En even wegdromen mag dan: als hij zijn huidige doelpuntenmoyenne vasthoudt (twee goals in 127 minuten) en hij komend seizoen geen minuut mist in La Liga, dan komt Memphis uit op 54 competitiegoals. Daar kun je mee thuiskomen in Moordrecht.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoeveel goals gaat Memphis dit seizoen maken?

0-5
5%
6-10
12%
11-15
30%
16-20
31%
21-25
12%
26-30
4%
31-35
1%
36-40
5%
(2541 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws