Breaking news

LIVE: individuele klasse van Gakpo maakt het verschil in openingsfase tegen GAE

De Jong geniet van Memphis: 'Het wordt ook makkelijker als je goed speelt'

De Jong geniet van Memphis: 'Het wordt ook makkelijker als je goed speelt'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 10:32ma 02-08-2021 om 10:32

Frenkie de Jong denkt dat FC Barcelona dit seizoen kan meestrijden om alle prijzen. De spelmaker uit Arkel vindt dat zijn club de selectie heeft om veel zilverwaar te winnen.

De Jong begint aan zijn derde seizoen voor Barcelona en won in de eerste twee jaren alleen een Copa del Rey. Dat moet dit seizoen beter. "Ik geloof ook dat we dit seizoen veel kansen zullen hebben om mee te doen om de belangrijke prijzen", zegt hij in een groot interview met Diario SPORT. "We hebben veel kwaliteit, hebben goede jonge spelers en een sterke ploeg die om alle prijzen mee kan doen."

Ronald Koeman moet een belangrijke rol gaan spelen in dat proces. De voormalig Ajacied denkt dat het aanblijven van de trainer een goede zet is geweest van Barça. "Dit is zijn tweede jaar en meestal verbetert het team in het tweede jaar onder een trainer. Ik was erg blij dat hij bleef omdat mijn relatie met de trainer erg goed is. Hij vraagt me om verantwoordelijkheid te nemen en me te blijven verbeteren, dus dat doe ik."

Ook kijkt De Jong uit naar de samenwerking met Memphis Depay, die de Catalaanse gelederen transfervrij is komen versterken. "Hij voegt veel toe aan ons team omdat hij een goede dribbel heeft, doelpunten maakt en assists kan geven. Memphis ligt goed in de groep en de groep is ook goed met hem. Het helpt ook wel dat hij goed speelt, dat maakt het allemaal wat makkelijker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws