Breaking news

Ajax maakt er groot feest van: Cambuur krijgt enorm pak slaag in Arena

Lachende Ten Hag tegenover Van der Vaart: Jij zegt zeker: die moet al spelen hè?

Lachende Ten Hag tegenover Van der Vaart: "Jij zegt zeker: die moet al spelen hè?"

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 22:42wo 04-08-2021 om 22:42

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 22:44wo 04-08-2021 om 22:44

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft na afloop van de oefenwedstrijd tegen Leeds United de Ziggo Sport-crew te woord gestaan en kreeg vragen over Christian Rasmussen. De Deense linkspoot was in de smaak gevallen bij analist Rafael van der Vaart: Ten Hag ziet het ook zitten in Rasmussen, maar Ten Hag was nog iets terughoudender.

De trainer liet zich eerder in deze voorbereidingscampagne lovend uit over Rasmussen, die deze week een nieuw contract mocht signeren. Woensdagmiddag speelde hij mee tijdens de oefenwedstrijd tussen de B-elftallen van Ajax en Leeds United. Van der Vaart genoot en ook Ten Hag is fan. "Jij zegt zeker: die moet al spelen hè? Beetje barpraat...", knipoogt hij naar Van der Vaart. "Als ik de progressie zie die hij in de afgelopen zes weken heeft laten zien, dan ben ik daar wel blij mee."

De trainer noemt Rasmussen 'een voetballer naar zijn hart', maar benadrukt dat de Deen nog wel het een en ander moet verbeteren. "Met en zonder bal. Anticiperen en ageren bij balverlies", aldus Ten Hag, die overigens niet uitsluit dat Rasmussen binnenkort in competitieverband minuten mag maken bij Ajax 1. "Weet ik niet. Hangt ervan af hoe hij zich manifesteert. Dat zal in het begin vooral bij Jong Ajax zijn. Als ze zich daar manifesteren, komen er vanzelf kansen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws