Laporta hoopt wél op Memphis, Agüero, García en Emerson: 'Wil ze bedanken'

Laporta hoopt wél op Memphis, Agüero, García en Emerson: 'Wil ze bedanken'

Gepubliceerd: vrijdag 6 augustus 2021 om 12:17vr 06-08-2021 om 12:17

Laatste update: vrijdag 6 augustus 2021 om 12:45vr 06-08-2021 om 12:45

Lionel Messi is het komende seizoen niet in de Primera División te bewonderen, Memphis Depay kan waarschijnlijk wel voor FC Barcelona uitkomen. Voorzitter Joan Laporta heeft laten weten dat er voor de deze zomer aangetrokken spelers naar verwachting wél ruimte in het salarisbudget is.

Barcelona was aan financiële limieten gebonden en moest rekening houden met de zogeheten 4x1-regel: voor elke 25 miljoen euro aan salariskosten had honderd miljoen euro gesaneerd moeten worden. Het binnenboord houden van Messi was daardoor onmogelijk, maar de vier zomerse nieuwkomers kunnen waarschijnlijk wel ingeschreven worden. "Volgens onze berekeningen is dat mogelijk", doelt Laporta in zijn persconferentie van vrijdag op Sergio Agüero, Eric García, Emerson Royal én Memphis. "Het salaris van Messi is niet hetzelfde als dat van andere spelers."

Dit viertal heeft namelijk flink in moeten leveren om voor Barcelona uit te kunnen komen. "Ik wil ze daar bij dezen graag voor bedanken en ik hoop dat er verder geen problemen meer zullen zijn", aldus Laporta. "Zij zijn hierheen gekomen onder voorwaarden en daar hebben we veel waardering voor. Hun 'inschrijfkosten' staan in geen verhouding tot wat het zou kosten om Messi te behouden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws