Gorré reageert voor eerst inhoudelijk op Suriname-exit: 'Voor mij onbegrijpelijk'

Gorré reageert voor eerst inhoudelijk op Suriname-exit: 'Voor mij onbegrijpelijk'

06-08-2021 18:30 Laatste update: 20:00
23

Dean Gorré heeft op een ingelast persmoment gereageerd op zijn ontslag als bondscoach van Suriname. De vijftigjarige oefenmeester snapt er niets van en baalt om meerdere redenen van dat besluit.

"En nu komt er plotseling toch een einde aan mijn droom vanwege moverende redenen", vertelt Gorré, die geciteerd wordt door onder meer Voetbal International. "Dit verdient mijn staf niet, die zich jaren met bloed zweet en trainen heeft ingespannen. Oude machtsverhoudingen leiden zelden tot gewenste vernieuwingen. De spelers verdienen het niet. De jongens kozen ervoor voor Suriname te spelen, ondanks de beperkte middelen."

Gorré vertelt dat zijn ontslag bij Suriname al een aantal keer eerder in de lucht hing. "Er zijn in drie jaar meerdere momenten geweest dat ik dacht dat ik eruit lag, dus geheel als een verrassing komt het ook niet", vertelt hij. "We hebben er natuurlijk over gesproken met de staf. Zij attendeerden me erop dat het heel goed mogelijk zou kunnen zijn dat dit de laatste wedstrijd was die we hebben gespeeld. Toch had ik het niet aan zien komen.'

Volgens de Surinaamse bond was het niet behalen van doelstellingen één van de redenen om Gorré te ontslaan. De oefenmeester moest het land naar het WK leiden, maar dat lukte niet. Volgens Gorré zijn er echter nooit afspraken gemaakt over doelstellingen. "Die zijn ook niet op papier vastgelegd. Er was uiteraard wel een ambitie om de Gold Cup en het WK te halen maar er is nooit op gehamerd door de SVB. Natuurlijk hoopte een ieder dat Suriname zo ver mogelijk zou komen, ook wij. Voor mij is het tot nu toe onbegrijpelijk waarom we bedankt zijn door de bond."