Carrasco buiten zinnen, Bannis matchwinner: Feyenoord verslaat kampioen Atlético

08-08-2021 19:00
332

Feyenoord heeft de Spaanse kampioen Atlético Madrid op een nederlaag getrakteerd in de traditionele openingswedstrijd in De Kuip: 2-1. Naoufal Bannis kroonde zich diep in blessuretijd tot matchwinner, maar over de bizarre woede-uitbarsting van Yannick Carrasco zal nog lang nagepraat worden.

Feyenoord begon brutaal aan de wedstrijd tegen Atlético, maar ontsnapte in de beginfase na een fout van Gernot Trauner. De Oostenrijkse aanwinst, die in de Europa League-wedstrijd tegen FC Luzern (0-3) nog veel indruk maakte, passeerde met een harde terugspeelbal bijna doelman Justin Bijlow.

Daarna nam Feyenoord het heft weer in handen en werd het na achttien minuten zelfs 1-0. Bryan Linssen was het eindstation van een perfect uitgevoerde, vooraf geoefende corner. Even later kopte José Maria Giménez namens Atlético op de lat.

Kort voor rust sloeg opeens de vlam in de pan: Yannick Carrasco was niet blij met een sliding van Tyrell Malacia en trapte al liggend na. Orkun Kökcü was als eerste bij de Belg van Atlético, die daar op zijn beurt weer totaal niet van gediend was en de Feyenoorder tot bloedens toe krabde. Vervolgens stormde trainer Diego Simeone het veld op om Carrasco de les te lezen, gevolgd door een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Feyenoord speelde de hele tweede helft met een man meer, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Nadat de complete basisploeg was gewisseld, maakte Ángel Correa in de 83ste minuut de gelijkmaker. Dat was echter niet het laatste doelpunt van een turbulente voetbaldag in De Kuip: Bannis maakte diep in blessuretijd de 2-1 en liet daarmee De Kuip ontploffen.

Feyenoord begint volgende week zondag aan de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Willem II. Atlético opent op dezelfde dag bij Celta de Vigo.