'Complimenten voor de club, we hebben echt een goede selectie samengesteld'

'Complimenten voor de club, we hebben echt een goede selectie samengesteld'

09-08-2021 08:42
64

Het optimisme viert hoogtij in Enschede: na de oefenwedstrijd tegen SS Lazio (0-1) voelt Ron Jans dat zijn ploeg klaar is voor het nieuwe Eredivisie-seizoen. De trainer is meer dan tevreden met de selectie die er nu staat.

"Complimenten voor de club, complimenten voor Jan (Streuer, red.). We hebben echt een goede selectie samengesteld", zegt Jans in gesprek met TC/Tubantia. "Vorig seizoen moesten we bouwen, nu moeten we gaan uitbouwen. En dat willen we toch ook met z'n allen?"

Twente stortte halverwege het vorige seizoen volledig in, net als het jaar daarvoor. Nu moet het anders, mede dankzij een verhoogd spelersbudget. "We hebben het nu een stuk beter voor elkaar dan vorig jaar", vindt Streuer, technisch directeur in de Grolsch Veste. Halil Dervisoglu-gevallen zijn niet meer aan de orde, vertelt Jans. "Hij had in zijn huurcontract staan dat hij in de winterstop weg kon. Dergelijke clausules hebben we nu niet meer. Alles is dichtgetimmerd."

Lars Unnerstall, Robin Pröpper, Giovanni Troupée, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan, Michal Sadílek, Manfred Ugalde, Dimitrios Limnios en Jody Lukoki kwamen deze zomer naar Twente. Bovendien is Michel Vlap in aantocht en keren Vaclav Cerny, Kik Pierie en Dario Dumic binnenkort terug van blessures. Jans: "De jongens zullen moeten knokken voor hun plek en het is aan ons als staf om het goed te managen."