'Komst van Messi leidt vertrek van tien spelers in bij Paris Saint-Germain'

'Komst van Messi leidt vertrek van tien spelers in bij Paris Saint-Germain'

10-08-2021 08:56
79

Paris Saint-Germain staat op het punt om Lionel Messi naar het Parc des Princes te lokken, maar moet daarvoor wel snijden in het spelersbestand. Liefst tien spelers mogen vertrekken om de salariskosten onder controle te houden, meldt The Athletic.

PSG versterkte zich deze zomer al met Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Achraf Hakimi en Gianluigi Donnarumma, terwijl Danilo Pereira definitief werd overgenomen van FC Porto. Als klap op de vuurpijl is nu ook Messi onderweg naar de Franse grootmacht, maar daarvoor moeten liefst tien spelers wijken.

PSG verkocht Mitchell Bakker al aan Bayer Leverkusen en Alphonse Aréola ging op huurbasis naar West Ham United. Ook Abdou Diallo, Thilo Kehrer, Idrissa Gueye en Rafinha moeten plaatsmaken voor de Argentijnse ster. Over een vertrek van Mauro Icardi en Ander Herrera valt eveneens te praten, al blijven zij liever in de Franse hoofdstad. Welke spelers nog meer mogen vertrekken, wordt niet duidelijk.

Daarentegen is PSG niet van plan om Kylian Mbappé te laten gaan. De club hoopt zelfs dat de komst van Messi hem over de streep trekt om zijn medio 2022 aflopende contract te verlengen. De toekomst van de 22-jarige aanvaller is al enige tijd onzeker. Real Madrid zit voor hem op het vinkentouw.