'PSG-fans schrikken, maar FC Barcelona ontkent last-minute poging voor Messi'

'PSG-fans schrikken, maar FC Barcelona ontkent last-minute poging voor Messi'

10-08-2021 09:46 Laatste update: 09:57
65

Supporters van Paris Saint-Germain hoeven niet bang te zijn dat ze Lionel Messi mislopen. Argentijnse en Spaanse media meldden dat FC Barcelona op het laatste moment een aanbod had gedaan om hem toch in Spanje te houden, maar dat klopt niet.

De berichtgeving wordt door MARCA en RAC1 ontkend. Het verhaal ging dat Barcelona op het laatste moment (in de nacht van maandag op dinsdag) een stokje voor de Messi-deal met PSG wilde steken door hem toch nog een aanbod te doen dat wél door de Spaanse autoriteiten goedgekeurd kon worden. 

Spaanse bronnen verzekeren dat dat niet het geval is: Messi is op weg naar PSG. Het gaat nog om formaliteiten voordat er getekend kan worden. Volgens L'Équipe en Mundo Deportivo zijn de portretrechten momenteel het grootste obstakel. 

De zaakwaarnemers en juristen van Messi zijn nog volop in gesprek met PSG over de inhoud van het contract. Als de linkspoot groen licht krijgt, reist hij af naar Ibiza, waar er gesproken gaat worden met president Nasser Al-Khelaïfi van PSG. Daarna volgt een trip naar Parijs, waar de deal aangekondigd wordt.