Fortuna Sittard weigert ook Serie A-bod op Flemming, die zelf graag weg wil

Fortuna Sittard weigert ook Serie A-bod op Flemming, die zelf graag weg wil

10-08-2021 15:07
108

Zian Flemming maakt naar alle waarschijnlijkheid niet de transfer naar het Engelse Nottingham Forest, maar inmiddels heeft zich een andere geïnteresseerde club bij Fortuna Sittard gemeld. Het gaat om Empoli, dat ook concreet voor de middenvelder is.

"Empoli heeft zich inderdaad gemeld", bevestigt technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna tegenover VoetbalPrimeur. De club uit de Serie A heeft naar verluidt inmiddels twee keer een bod neergelegd, maar Fortuna ziet nog geen reden om te accepteren. Flemming wil graag een stap zetten en hoopt op medewerking van de club waar hij nog een contract heeft tot 2024. De transfermarkt is nog drie weken open.

Nottingham, dat in het Championship speelt, was ook concreet voor Flemming. De Engelse club deed meerdere aanbiedingen, maar is inmiddels afgehaakt vanwege de vraagprijs van Fortuna. Een transfer is niet uitgesloten, maar lijkt momenteel ver weg. Fortuna wil Flemming graag behouden.

Flemming (23) maakte vorig jaar voor om en nabij de 200.000 euro de overstap naar Fortuna, waar hij voor vier jaar tekende. Hij maakte in zijn eerste seizoen indruk met twaalf goals in 33 Eredivisie-wedstrijden. Flemming speelde in Nederland ook voor Ajax, PEC Zwolle en NEC.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)