Hyballa: 'Heb niet de bankrekening van Van der Vaart, dus moet wel wat gaan doen'

Hyballa: 'Heb niet de bankrekening van Van der Vaart, dus moet wel wat gaan doen'

11-08-2021 16:48
50

Peter Hyballa denkt niet dat de Esbjerg-sof positief zal zijn voor het verdere verloop van zijn carrière. Hij vertrok woensdag nadat hij het maanden niet goed kon vinden met de spelersgroep. Het zal Hyballa mogelijk nog achtervolgen.

De afgelopen weken lekten verhalen uit over 'terror-trainer' Hyballa, die zijn spelers te hard aan zou pakken en verbaal zou beledigen. Zelf weerlegt de Duitser dat. Hij was wel hard, maar de spelers in Denemarken zijn een dergelijke aanpak niet gewend. Deze week hakte Hyballa de knoop door.

"Ik heb niet de Champions League gehaald en mezelf op de kaart gezet als terror-trainer, dus dat is geen top-reclame geweest. Aan de andere kant zijn er zoveel dingen die mij al achtervolgen. Neem het verhaal, dat ik aan de drugs zou zijn, waarmee ik steeds word geconfronteerd. Eerlijk waar: ik heb nog nooit van mijn leven drugs gebruikt", zegt Hyballa tegen De Telegraaf. "Als halve Nederlander heb ik niet eens ooit een jointje gerookt en toch blijft dat een hardnekkig verhaal."

Hyballa 'haalt zijn schouders op'. "Het feit is dat ik ook veel waardering krijg voor mijn werk als veldtrainer en zowel bij de Nederlandse als Duitse televisie veel word gevraagd voor mijn analyses. Voor mijn aanpak geldt, dat de een het geweldig vindt en dat de ander mij uitkotst. Dat is nu eenmaal zo. Ik ben iemand die polariseert."

Hyballa werkte kort bij NAC Breda en is nu ook alweer snel weg bij Esbjerg. Hij ziet het wel zitten om ergens voor langere tijd te werken. 'Dat zou mooi zijn, maar een rol als brandweerman, die ergens korte tijd werkt om veel dingen te veranderen, ligt me ook wel. Of er snel een aanbieding gaat komen na dit verhaal, moet ik maar afwachten. Ik ben gek op het trainersvak en ik wil er graag in door, maar er zijn ook genoeg andere dingen die ik kan en wil doen."

"Ik studeer psychologie, blijf tv-werk doen, doe businesscoaching en ik denk dat ik ook geen slechte entertainer ben. Ik heb nul euro meegekregen en niet de bankrekening van Rafael van der Vaart, dus ik moet op een gegeven moment wel weer wat anders gaan doen. Mijn grootste liefde blijft het trainersvak, dus ik hoop zeker op een nieuwe aanbieding. Hopelijk is dat dan een club waar ik beter op mijn plek ben."