Hyballa reageert op zelfgekozen vertrek: 'Van der Vaart zag 't: had geen zin meer'

Hyballa reageert op zelfgekozen vertrek: 'Van der Vaart zag 't: had geen zin meer'

11-08-2021 13:53
81

Peter Hyballa heeft woensdagmiddag gereageerd op zijn vertrek bij het Deense Esbjerg fB. De Nederlands-Duitse trainer lang al lange tijd onder vuur, maar had het zelf ook gehad, laat hij aan het Algemeen Dagblad weten.

De aanstelling van assistent-trainer Rafael van der Vaart, die zelf woonachtig is in Denemarken, kon niets meer veranderen aan de verziekte verhoudingen. De 109-voudig Oranje-international was al snel tot de conclusie gekomen dat 'dit geen zin meer had'. "Ik zou Rafael als trainer opleiden. Hij zou me helpen in het contact met de Denen. Maar hij zag het ook. Dit had geen zin meer. Daarna kwam alles eruit. Ik heb hem omhelst", aldus Hyballa in gesprek met het AD. "Rafael is een geweldige jongen. Hij begreep me."

De spelers van Esberg voelden zich 'gepest' en fysiek uitgeknepen door Hyballa. De trainer vindt zelf echter ook dat hij te lang bloot heeft gestaan aan 'psychologische druk'. "Het waren pesterijen, dat heb ik nog nooit beleefd. Ik was een terrortrainer, de boulevardpers zat achter me aan en de spelers schreven een brief." Dat hij de spelers harder dan noodzakelijk liet trainen, vindt hij dan ook onzin. "Te hard trainen? Het is topsport!"

Hyballa heeft de eer uiteindelijk aan zichzelf gehouden en noemt de opstand van de spelers 'een complot'. "Veel van die jongens zijn onder druk gezet", aldus Hyballa, die tot zijn grote ontsteltenis merkte dat ook zijn familie werd meegesleept. "Ik heb humor. Veel humor. En houd van lachen. Maar kom niet aan mijn familie. Ze kregen bedreigingen."