Berghuis overhandigt 19 pagina's vol bedreigingen: 'Allemaal even walgelijk'

Berghuis overhandigt 19 pagina's vol bedreigingen: 'Allemaal even walgelijk'

12-08-2021 06:55

Steven Berghuis en zijn management hebben een overzicht van liefst negentien pagina's vol met bedreigingen overhandigd aan de politie. Het Algemeen Dagblad heeft de inhoud van het document ingezien. Voor de Oranje-international was een grens bereikt.

Zo voorspelt iemand dat zijn 'kinderen niet ouder worden dan tien', de ander wenst 'Steven in een massagraf'. "Het is allemaal even walgelijk: vieze jood, we schieten je kop eraf, je hele familie gaat eraan - noem maar op. Telefoonnummer en adresgegevens werden gedeeld. Dat is echt beangstigend en op geen enkele manier te relativeren", zegt een betrokkene tegen het AD.

Een groep Feyenoord-fans is woedend door de pikante overstap van Berghuis naar Ajax. Opvallend genoeg maken afzenders van de bedreigingen zich ook met naam kenbaar. Op één van de profielfoto's is een man van middelbare leeftijd met twee dochtertjes te zien. "Het zijn dus niet enkel anonieme personen, maar mensen die een ogenschijnlijk normaal leven leiden. Maar dit kan toch niet normaal zijn in Nederland?"

Voor Berghuis, zijn familie en joodse schoonfamilie is het belangrijk dat dit gedrag niet zonder consequenties blijft. "Al is het alleen maar dat de wijkagent een keer aanbelt en de vraag stelt: meneer, waar bent u in hemelsnaam mee bezig?"

Eerder dook er al een muurschildering in Rotterdam op, waar Berghuis werd afgebeeld als joodse gevangene in een concentratiekamp. Daarnaast poseerden Feyenoord-fans met een spandoek waarop de aanvaller naast de doodgeschoten Ajax-supporters Polletje en Peter R. de Vries was te zien.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.