PSV-back is openhartig: 'Twente zou een mooie club zijn om te ontwikkelen'

PSV-back is openhartig: 'Twente zou een mooie club zijn om te ontwikkelen'

12-08-2021 16:11
34

Shurandy Sambo heeft wel oren naar een transfer naar FC Twente. De rechtsback van PSV, die zijn wedstrijden voornamelijk in het beloftenelftal speelt, zou op de nominatie staan om tijdelijk naar de Grolsch Veste te vertrekken.

Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, heeft bij PSV geïnformeerd naar de mogelijkheden om Sambo tijdelijk over te nemen. Hij is op dit moment derde rechtsback achter Phillipp Mwene en Jordan Teze en kan in Enschede waardevolle Eredivisie-ervaring opdoen. Na anderhalf seizoen in de Keuken Kampioen Divisie lijkt hij daar klaar voor.

In gesprek met Twente Insite geeft Sambo toe wel oren te hebben naar een verhuur aan de Tukkers. 'Het is zeker een mooie club om te ontwikkelen. Ik heb met Joël Drommel gesproken en hij zel dat ook de fans top zijn. De kans dat ik aan FC Twente word verhuurd is aanwezig, maar er zijn meer opties."

Het is niet duidelijk welke clubs de rechtervleugelverdediger daarmee bedoelt. Het afgelopen seizoen was Sambo aanvoerder bij Jong PSV en kwam in 35 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in actie, waarin hij als verdediger liefst zes keer scoorde. In de Grolsch Veste zou de 19-jarige back uit Geldrop de concurrentie aan moeten gaan met Giovanni Troupée.