Ajax houdt ogen open na Brobbey-exit: 'Zo'n type wil Ten Hag er per se bij hebben'

Ajax houdt ogen open na Brobbey-exit: 'Zo'n type wil Ten Hag er per se bij hebben'

13-08-2021 08:12 Laatste update: 08:44
297

Ajax haalde tot dusver alleen Remko Pasveer, Jay Gorter en Steven Berghuis naar Amsterdam en lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens clubwatcher Johan Inan is trainer Erik ten Hag nog op zoek naar een extra aanvaller, met diepte in zijn spel.

"Als er nog wat bijkomt, dan zal dat een snelle aanvaller zijn, daar heeft Ten Hag zijn zinnen op gezet", laat de Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad weten in de AD Voetbalpodcast. Dat Ajax probeerde om de transfervrij vertrokken Brian Brobbey terug te halen van RB Leipzig, is volgens Inan een teken aan de wand. "Dat zegt hij dan niet expliciet, maar het vertrek van Brobbey, daar is ook een hoop om te doen geweest."

De negentienjarige spits scoorde vorig seizoen in het Europa League-duel met AS Roma, nadat hij door Perr Schuurs de diepte in werd gestuurd. Dit is precies waar Ten Hag naar op zoek is, stelt Inan. "Zo'n type wil hij er per se bij hebben." Sébastien Haller is vooralsnog de eerste keus, maar de Ivoriaanse international is niet onomstreden. "Helemaal na zijn optreden tegen PSV. Dat merk je ook: hij past daar eigenlijk niet goed tussen. Je hebt met Berghuis, Blind, Gravenberch, Klaassen en Tadic allemaal rasvoetballers, die heel makkelijk combineren. En dan komt de bal bij Haller, die levert hem zeven van de tien keer in."