Meteen verrassing in Bundesliga: kampioen Bayern München morst punten

13-08-2021 22:32
63

Bayern München heeft een valse start gemaakt in de Bundesliga. De titelhouder kwam bij het officiële debuut van trainer Julian Nagelsmann niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach.

Bayern beleefde al een moeizame voorbereiding, maar moest het daarin nog doen zonder de meeste sterren. Tegen Gladbach kon Nagelsmann wel een beroep doen op zijn beoogde basisformatie. Alleen Benjamin Pavard ontbrak met een blessure. Toch kwam Der Rekordmeister al na tien minuten op achterstand in de Allianz Arena. Lars Stindl vond Alassane Pléa, die de score opende.

Bayern moest in de achtervolging en Robert Lewandowski was al snel gevaarlijk. De Poolse goalgetter vond echter tot twee keer toe doelman Yann Sommer op zijn weg. Driemaal was scheepsrecht, want uit een hoekschop van Joshua Kimmich volleerde Lewandowski na 42 minuten alsnog raak. Toch was de spits daarmee nog niet los. Sommer was hem kort na rust weer de baas.

Gladbach liet zich ook niet onbetuigd. Manuel Neuer moest een treffer van Stindl voorkomen en de bezoekers claimden twee keer een strafschop, maar scheidsrechter Marco Frits was doof voor de protesten. In de slotfase zocht Bayern nog wel naar de winnende treffer, maar de teleurstellende remise werd niet meer afgewend.