Van der Vaart deelt gesprek met Federer met Esbjerg-spelers: 'Dat is niet saai'

Van der Vaart deelt gesprek met Federer met Esbjerg-spelers: 'Dat is niet saai'

14-08-2021 10:48
75

Rafael van der Vaart geniet met volle teugen van zijn rol als assistent-trainer bij Esbjerg fB. De 109-voudig international vertelt tegenover het clubkanaal over zijn eerste ervaringen.

"Het is mooi om hier terug te zijn. Als een coach nog wel, ongelooflijk", lacht Van der Vaart. "Het was een mooie training met de jongens, een erg goede training. We zijn veel bezig geweest met passen. Dat is de basis. Het is heel belangrijk om dat iedere dag te doen."

De 38-jarige voormalig middenvelder deelde meteen een wijze les met de spelers van Esbjerg. "Ik sprak eens met Roger Federer en hij zei ook dat hij ook zijn backhand en forehand telkens maar weer bleef trainen. In het voetbal is dat hetzelfde. Dat is niet saai, dat is enorm belangrijk. Dat moeten de spelers begrijpen."

De Esbjerg-spelers vallen Van der Vaart niet tegen. "Ze gaven alles. Bij passen gaat het niet alleen om tiki-taka, het gaat ook om intensiteit. De hoofdcoach is natuurlijk streng voor ze, maar ik was tevreden met het niveau. Als we dit iedere dag blijven doen, zul je op het einde van het seizoen zien dat iedereen zich ontwikkeld heeft."

Van der Vaart zag Esbjerg vrijdagavond met 0-0 gelijk spelen tegen AC Horsens. Roland Vrabec neemt de honneurs waar als hoofdtrainer na het vertrek van Peter Hyballa.