Van der Vaart verheugt zich op klus ondanks vertrek Hyballa: 'Sfeer terugbrengen'

Van der Vaart verheugt zich op klus ondanks vertrek Hyballa: 'Sfeer terugbrengen'

11-08-2021 20:16
45

Nog voor Rafael van der Vaart de kans kreeg om het brandje te blussen bij Esbjerg fB is trainer Peter Hyballa opgestapt. De 109-voudig Oranje-international baalt van het vertrek van de Duitser, maar hij verheugt zich op zijn eigen klus.

"Hij werd natuurlijk zwart gemaakt. Soms heb je dat het niet klikt. Dat was hier ook het geval. Zijn aanpak werkte niet bij deze spelersgroep", zegt Van der Vaart over Hyballa tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat hij snel een nieuwe club vindt. Ik vind zijn passie en kijk op voetbal geweldig. Ik denk ook dat onze combinatie perfect was geweest. Maar als je in zijn ogen keek, zag je dat hij zijn ding niet kon doen. Hij moet het van zijn passie hebben. 21 spelers die zo'n brief sturen. Het is echt een ding geweest in Denemarken. Dat was het hem ook niet waard. En dat snap ik."

De voormalig middenvelder benadrukt meteen dat hij Hyballa niet zal opvolgen. "Ik ken mezelf en ik overschat mezelf zeker niet. Ik ben hier om tussen de trainer en spelers in te staan en dat wat er bij voetbal komt kijken, over te brengen", stelt de oud-speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur, die wil kijken of het vak iets voor hem is. "Ik ben heel leergierig. Ik kan denk ik goed met mensen overweg, maar als trainer is dat toch anders. Dat wil ik ondervinden. Als assistent ga ik ook proberen de sfeer terug te brengen."

Van der Vaart krijgt veelal een 'vrije rol'. "Ik voel met net een nummer tien", lacht hij. "Ik zie dit als een unieke kans, ook omdat ik dit kan combineren met mijn werk als analist. Als de kinderen naar school zijn, ga ik op het veld staan."